Over de vereniging

De vereniging

De Volkstuin-Vereniging Roermond (VTV Roermond) is opgericht op 26 Juni 1970.

Het complex bestaat uit in totaal 38 tuinen van diverse grootte. Daarnaast is er de tuinkamer aanwezig waar elke zaterdagochtend door de leden die dat willen koffie kan worden gedronken en waar diverse activiteiten worden georganiseerd.

Ieder lid houdt niet alleen zijn eigen tuin bij maar draagt ook de zorg dat het complex kan blijven draaien door bijvoorbeeld onderhoud van de algemene delen van de tuin. Daarnaast zijn er een aantal leden die op vrijwillige basis een imker opleiding hebben gevolgd en op hun tuin bijen houden.

Binnen de vereniging zijn 4 werkgroepen actief:

* Werkgroep techniek
* Werkgroep groen
* Werkgroep Tuinkamer
* Werkgroep Activiteiten

Op onze volkstuinvereniging is het biologisch tuinieren verplicht. Er mag dus geen gebruik worden gemaakt van kunstmest of onkruidverdelgers welke pesticiden of andere chemische stoffen bevatten. Elk jaar wordt mest beschikbaar gesteld. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de gemeenschappelijke composthoop, en ieder lid wordt aangeraden een eigen composthoopaan te leggen.

Missie

De volkstuin vereniging Roermond heeft als doel het mogelijk maken en bevorderen van tuinieren op een volkstuin complex. Tegenwoordig is de volkstuin weer helemaal in om op een duurzame en ecologische manier je eigen moestuin te onderhouden.

De werkgroepen

Naast het bestuur zijn er 4 werkgroepen actief binnen de vereniging. We promoten dat ieder lid in 1 van deze werkgroepen actief is. Zo houden we de vereniging actief!

Werkgroep techniek

Binnen deze werkgroep worden alle werkzaamheden aangepakt die niet binnen de werkgroep groen horen. Zo kun je denken aan het onderhoud van de Tuinkamer (het algemene huis waar activiteiten worden gehouden), pomp onderhoud, het onderhoud aan de paden en afscheidingen.

Werkgroep groen

Binnen deze werkgroep houden de leden zich bezig met het bijhouden van alle algemene ruimten op de tuin. Bijvoorbeeld de heggen, grasveld, randen met beplanting. Ook het water geven tijdens droogte van de algemene stukken neemt deze werkgroep voor zijn rekening.

Werkgroep tuinkamer

De werkgroep tuinkamer zorgt ervoor dat alle activiteiten ondersteund worden met koffie / thee, soep broodjes etc. Iedere zaterdag (in het seizoen, zie agenda) is er koffie drinken in de Tuinkamer. Ieder (aspirant)(ondersteunend)Lid is hier welkom.

Werkgroep activiteiten

Zoals in de agenda te zien is zijn er het hele jaar door activiteiten binnen de vereniging. Deze worden gepland en uitgevoerd door de werkgroep activiteiten. Kijk in de agenda om te zien of er een activiteit is die open is voor niet leden.

De nieuwsbrief

Suzan Rutten-Janssen, tuin 23, stelt de nieuwsbrief op.
Mocht je ideeën, tips of foto’s hebben mail ze gerust naar suzan.

Website

De website wordt onderhouden door Pascal en Monicque van Rossum, tuin 33.

Wil je lid worden?

Stuur een berichtje via de contactpagina
Lid worden