Luchtige chocolade Cake
Over dit recept
Door: Suzan Rutten
Als maatbeker gebruik je een grote mok.
Ingrediënten
- 5 eieren
- 1.5 mok suiker
- 2 mokken zelfrijzend bakmeel
- 1 mok nesquick
- 1 soeplepel bakpoeder
- 0,5 mok zonnebloemolie
- 1 mok heet water
1: mix de eieren en de suiker ( 5 tot 10 min.)
2: voeg al mixend het bakmeel, de nesquick en het bakpoeder toe.
3: voeg de olie toe.
4: als allerlaatste voeg je een mok heet water toe. Dit hoef je maar heel even te mengen.
5: Giet het mengsel zo snel mogelijk in de vorm nadat je stap 4 hebt gedaan. Zo zal de cake het luchtigst blijven.
6: Bak de cake in een voorverwarmde oven, op 170 – 180 graden (hete lucht) ongeveer 45 minuten.
Afwerking naar eigen ingeving. Als het seizoen erna is zijn verse aardbeien natuurlijk een goeie keuze…. maar voor nu; een blik vlafruit van HAK!!
Je kunt er natuurlijk ook een schwarzwalderkirsch van maken.