Luchtige chocolade Cake

Over dit recept

Door: Suzan Rutten

Als maatbeker gebruik je een grote mok.

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 1.5 mok suiker
  • 2 mokken zelfrijzend bakmeel
  • 1 mok nesquick
  • 1 soeplepel bakpoeder
  • 0,5 mok zonnebloemolie
  • 1 mok heet water

1: mix de eieren en de suiker ( 5 tot 10 min.)

2: voeg al mixend het bakmeel, de nesquick en het bakpoeder toe.

3: voeg de olie toe.

4: als allerlaatste voeg je een mok heet water toe. Dit hoef je maar heel even te mengen.

5: Giet het mengsel zo snel mogelijk in de vorm nadat je stap 4 hebt gedaan. Zo zal de cake het luchtigst blijven.

6: Bak de cake in een voorverwarmde oven, op 170 – 180 graden (hete lucht) ongeveer 45 minuten.

Afwerking naar eigen ingeving. Als het seizoen erna is zijn verse aardbeien natuurlijk een goeie keuze…. maar voor nu; een blik vlafruit van HAK!!

Je kunt er natuurlijk ook een schwarzwalderkirsch van maken.