Bosbessenlikeur

Over dit recept

Door: Helma Helgers

Deze is geschonken bij het meiboom opzetten 2023.

Ingrediënten

  • 250 gram rijpe bosbessen
  • 1 kaneelstokje (ca 2 gram)
  • 3 kruidnagels
  • 875 ml alcohol bv wodka 40%
  • 200 gram suiker
  • Was de bosbessen met lauwwarm water en spreid ze daarna op een doek om te drogen.
  • Doe de bosbessen in een fles van anderhalve liter met de kruidnagels en het kaneelstokje. Zet een trechter op de fles voeg de suiker toe en giet er vervolgens de alcohol door. Sluit de fles af met een stop van plastic of kurk.
  • Zet de fles twee weken lang op een zonnige plek in huis.
  • Hierna plaatst U de fles een maand lang op een koele donkere plaats.
  • Het betreft hier een gearomatiseerde likeur welke u niet hoeft te filteren, deze kan zo worden gepresenteerd.

Echt heerlijk!!